Kiest u voor een zwart-wit foto dan zijn de volgende aandachtspunten van belang:

 

Effen, zwarte kleding is op de foto donker en trekt de aandacht meer naar de huidtinten.

Als u gebruik maakt van donkere en lichte kledingstukken krijgt u in de foto meer verschillende zwartwit en grijstinten.

 

Jeans geeft in zwartwit altijd een mooi effect. Lichte en donkere jeans hebben zo hun eigen werking.

Patronen, cijfers en letters vragen om aandacht.

 

 

Kiest u voor een foto in kleur dan zijn de volgende aandachtspunten van belang:

 

Waar komt de foto straks te hangen? Kijk wat op die plaats in uw huis de mooiste kleuren zijn om te combineren.

 

Probeer heel bewust te kijken of de kleuren in uw kleding puur de modekleuren van dat moment zijn. Vindt u die over een jaar ook nog mooi? Jeans is een allemansvriend en altijd goed, u kunt er eindeloos mee combineren.

 

Realiseert u zich dat als één persoon in een groep een felle kleur aanheeft hij of zij dan ook automatisch meer opvalt.

 

Algemene aandachtspunten en tips:

 

Grotere groepen hebben nog wel eens last van ‘eenheidsworst’ en teveel van hetzelfde, bijvoorbeeld allemaal een jeans met een witte blouse. In zeldzame gevallen leuk, maar eerder riskant en saai of zelfs fout, want wat als zo’n kledingscombinatie uitgerekend u niet staat of kleurt?

 

Bovenstaande punten zijn bedoeld als wakkermakers en bewustwording, niet om te oordelen.

U kunt ook heel bewust kiezen voor opvallende teksten, kleuren, prints en nog veel meer.

Van belang zijn ook het soort schoenen dat u aantrekt. Een pump geeft een totaal ander effect dan een stoere versleten gymp.

 

Denk ook aan accessoires zoals riemen, horloges, sieraden en brillen.

Bedenk ook vooraf hoe u uw haardracht en/of make-up wilt hebben. Voordat we beginnen met fotograferen wordt bij iedereen de huid nog even gepoederd om glimmende huiden te matteren. U kunt nog even kort uw make-up en haar bijwerken. Indien u gebruik wilt maken van onze visagiste kunt u een afspraak maken. Wij ruimen dan voorafgaand aan de fotosessie extra tijd voor in.

 

Leg thuis uw kledingkeuze in een compleet setje op uw bed, tafel, vloer en bekijk het even rustig vanaf een afstand. Zo ziet u snel genoeg wat u nog wilt veranderen.

Let op met kleding bij baby’s en kleuters die te fors zijn op de schoudertjes omdat dat zo fors maakt. Denk ook aan goed sluitende broekjes als u niet wilt dat de luier te zien is.

Seizoen-verschillen in kleding. Let op dat als u met meerdere mensen op de foto gaat u bij elkaar past en op elkaar aansluit. Denk hierbij ook aan contrasten tussen formeel en informeel.

Neem voor de zekerheid altijd een extra kledingsetje mee. Voordat we gaan fotograferen bespreken we met u wat we van plan zijn , op deze manier kunt u eventueel nog voor de andere set kiezen.

 

Denk aan de verzorging van uw nagels. Indien u nagelllak gebruikt, zorg dan dat deze er keurig uitziet. Niets is erger dan “halve nagellak”!

Zorg ook even dat de nagels netjes zijn geknipt en schoon zijn.

Bij kinderen graag plakplaatjes, neptatoes van de huid verwijderen als u ze niet op de foto wilt. Tevens oude restjes nagellak verwijderen.

Indien u een portret van heel dichtbij zou willen is het van belang dat uw wenkbrauwen netjes geëpileerd zijn als u dat normaal ook doet. Denk ook aan het scheren van benen | oksels | etc. Neusharen even bijwerken indien gewenst….

Bij het gebruik van overhemden | t-shirts etc kan het zijn dat de opvouwnaden duidelijk zichtbaar zijn. Het is handig om deze kledingstukken thuis nog even te strijken en ze op een hangertje mee te nemen.

Indien u nog twijfels heeft kun u altijd met ons contact opnemen.

 

Zakelijke fotografie:

Vereist een nog meer specifiek advies en daarbij kan onze styliste u van dienst zijn.

Denk hierbij aan de uitstraling van uw bedrijf | welke kleding | gebruik van attributen etc.

In dit geval maken we een kledingadvies op maat.

 

Modellen die ingehuurd worden voor opdrachten:

Standaard regel;

Geen make-up, geëpileerde wenkbrauwen.

Huidskleurig ondergoed ( string | boxer | heupslip & strapless BH ).

Verzorgde hand- en teennagels voorzien van blanke nagellak.

“ alles “ keurig geschoren.

Meenemen tandenborstel & tandpasta.